Категория:
2021
|
Просмотров:
92
|
Дата:
29/10/2021
|
|
ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ
Видався не менш цікавим, аніж попередні дні.
У бібліотеці ліцею проведено Гудованою М. П. інформаційну годину:" Корисні властивості продуктів харчування" з учнями групи 21. Уважно слухали і дивились хлопці про харчову цінність та лікувальні властивості столового буряка, білоголової капусти, гарбуза, гарбузового насіння, селери, чорниці, кориці. Наприклад, Гарбуз містить багато жовтого і помаранчевого пігменту, насамперед ефір ксантофілу і бета-каротин, а насіння різних видів гарбузів є одним з найбагатших рослинних джерел заліза і марганцю.
А хіба не цікаво було дізнатись, що
21 жовтня— Всесвітній день йододефіциту.
Всесвітній день йододефіциту дає привід переглянути свій раціон, включивши до нього продукти, які містять йод. А найбільше цього мікроелементу міститься в морських водоростях — ламінарії та морській капусті.
На другому місці — морська риба та морепродукти: тріска, скумбрія, камбала, мідії, креветки, кальмари.
Йод також містять молочні продукти, овочі (томати,
...
Читать дальше »
|
Кухар ; кондитер – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
ДЕНЬ ТРЕТІЙ
У Міжнародний день кухаря і кулінара, що святкують 20 жовтня, був проведений ярмарок - розпродаж виробів власного виробництва, в якому взяли участь учні групи 23 з досвідченим майстром виробничого навчання Гриб С.С.
Були представлені різноманітні вироби з дріжджового, пісочного, бісквітного і заварного тіста, еклери, трубочки, корзинки, тістечка.
Працівники і учні ліцею в піднесеному настрої зустріли ярмарок. Він пройшов в дружній атмосфері, всі були приємно здивовані різновидом асортименту. Дякуємо Вам за смачні і приємні моменти, які ви сьогодні подарували всім нам!
Проведення таких заходів є доброю традицією в нашому навчальному закладі вони сприяють популяризації професії "Кухар;кондитер " адже професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого т
...
Читать дальше »
|
Всесвітній день здорового харчування відзначається щороку 16 жовтня з метою залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Адже здорове харчування – це не тільки гарне самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але і любов, і повага до себе, це прагнення до здорового та довгого життя.
Все наше життя підпорядковується певним законам. Тому цілком природно, що і стосовно харчування існують закони. Адже харчування є невід’ємною частиною нашого життя.
ДЕНЬ ДРУГИЙ
І не випадково, саме сьогодні викладачем професійно - теоретичної підготовки Гудованою М. П.було проведено відкритий бінарний урок з технології приготування їжі та біології на тему:" Правила здорового харчування " з учнями групи 3.
Мета уроку: ознайомити учнів із поняттями " продукти харчування", " раціональне харчування", визначити залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування; виховувати прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожч
...
Читать дальше »
|
На засіданні методичної комісії класних керівників та майстрів виробничого навчання були обговорені особливості створення простору національних цінностей як виховного пріоритету закладу в умовах пандемії та можливості використання ІКТ у вдосконаленні виховної роботи з патріотичного виховання.
|
Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Тільки висококваліфікований кухар, кондитер здатен зробити зі звичайної страви шедевр, витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність.
Вже стало гарною традицією в ДНЗ " Хоростківський професійний сільськогосподарський ліцей" проводити тиждень професії «Кухар, кондитер». Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність педагогів, учнів спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів.
ДЕНЬ ПЕРШИЙ
Сьогодні, 18 жовтня відбулось урочисте відкриття тижня.
Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учні
з цікавістю та старанністю оформили інформаційний стенд "Рецепти кухарів".
Не менш цікавою є виставка літературних видань :" Професія "Кухар;кондитер не ремесло, а мистец
...
Читать дальше »
| |