День п'ятий. А чи знаєте ви,чому найдорожчі пельмені випромінюють синьо-зелене світло і при цьому абсолютно їстівні і незрівнянно смачні?А для виготовлення пів кілограма найкоштовнішої прянощі у світі шафрану-потрібно 225000 тичинок крокусу?А чи чули про каву,участь у виробництві якої беруть маленькі хижі тваринки-мусанги і про найдорожчий у світі суп із ластівячих гнізд?А яким шоколадом потрібно ласувати студентам для успішного складання іспитів і котрий продукт має найдовший термін зберігання? Багато-багато цікавого дізналися учні,здійснивши віртуальну подорож у світ дивовижної кухні,у яку їх запросили методистка Гриців О.Б.,викладачка Крива О.З. та дівчата-першокурсниці. Помандрувавши кухнями різноманітних країн світу,учні проявили свою ерудицію у вікторині,за що отримали приємні смаколики. 28.jpg 29.jpg ... Читать дальше »
Категория: 2021 | Просмотров: 92 | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ Видався не менш цікавим, аніж попередні дні. У бібліотеці ліцею проведено Гудованою М. П. інформаційну годину:" Корисні властивості продуктів харчування" з учнями групи 21. Уважно слухали і дивились хлопці про харчову цінність та лікувальні властивості столового буряка, білоголової капусти, гарбуза, гарбузового насіння, селери, чорниці, кориці. Наприклад, Гарбуз містить багато жовтого і помаранчевого пігменту, насамперед ефір ксантофілу і бета-каротин, а насіння різних видів гарбузів є одним з найбагатших рослинних джерел заліза і марганцю. А хіба не цікаво було дізнатись, що 21 жовтня— Всесвітній день йододефіциту. Всесвітній день йододефіциту дає привід переглянути свій раціон, включивши до нього продукти, які містять йод. А найбільше цього мікроелементу міститься в морських водоростях — ламінарії та морській капусті. На другому місці — морська риба та морепродукти: тріска, скумбрія, камбала, мідії, креветки, кальмари. Йод також містять молочні продукти, овочі (томати, ... Читать дальше »
Категория: 2021 | Просмотров: 112 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

Кухар ; кондитер – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого. ДЕНЬ ТРЕТІЙ У Міжнародний день кухаря і кулінара, що святкують 20 жовтня, був проведений ярмарок - розпродаж виробів власного виробництва, в якому взяли участь учні групи 23 з досвідченим майстром виробничого навчання Гриб С.С. Були представлені різноманітні вироби з дріжджового, пісочного, бісквітного і заварного тіста, еклери, трубочки, корзинки, тістечка. Працівники і учні ліцею в піднесеному настрої зустріли ярмарок. Він пройшов в дружній атмосфері, всі були приємно здивовані різновидом асортименту. Дякуємо Вам за смачні і приємні моменти, які ви сьогодні подарували всім нам! Проведення таких заходів є доброю традицією в нашому навчальному закладі вони сприяють популяризації професії "Кухар;кондитер " адже професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого т ... Читать дальше »
Категория: 2021 | Просмотров: 98 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

Всесвітній день здорового харчування відзначається щороку 16 жовтня з метою залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Адже здорове харчування – це не тільки гарне самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але і любов, і повага до себе, це прагнення до здорового та довгого життя. Все наше життя підпорядковується певним законам. Тому цілком природно, що і стосовно харчування існують закони. Адже харчування є невід’ємною частиною нашого життя. ДЕНЬ ДРУГИЙ І не випадково, саме сьогодні викладачем професійно - теоретичної підготовки Гудованою М. П.було проведено відкритий бінарний урок з технології приготування їжі та біології на тему:" Правила здорового харчування " з учнями групи 3. Мета уроку: ознайомити учнів із поняттями " продукти харчування", " раціональне харчування", визначити залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування; виховувати прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожч ... Читать дальше »
Категория: 2021 | Просмотров: 102 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

На засіданні методичної комісії класних керівників та майстрів виробничого навчання були обговорені особливості створення простору національних цінностей як виховного пріоритету закладу в умовах пандемії та можливості використання ІКТ у вдосконаленні виховної роботи з патріотичного виховання. 12.jpg 13.jpg
Категория: 2021 | Просмотров: 91 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Тільки висококваліфікований кухар, кондитер здатен зробити зі звичайної страви шедевр, витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність. Вже стало гарною традицією в ДНЗ " Хоростківський професійний сільськогосподарський ліцей" проводити тиждень професії «Кухар, кондитер». Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуаль­ну, практичну діяльність педагогів, учнів спрямовану на під­вищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів. ДЕНЬ ПЕРШИЙ Сьогодні, 18 жовтня відбулось урочисте відкриття тижня. Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учні з цікавістю та старанністю оформили інформаційний стенд "Рецепти кухарів". Не менш цікавою є виставка літературних видань :" Професія "Кухар;кондитер не ремесло, а мистец ... Читать дальше »
Категория: 2021 | Просмотров: 103 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

Цими днями відбулося засідання методичної комісії викладачів професійної-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання. 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg
Категория: 2021 | Просмотров: 87 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)

14 жовтня, українці відзначають одне із найважливіших церковних свят – Покрову Пресвятої Богородиці. На цю ж дату також припадають такі значущі для України свята, як День захисника України, День українського козацтва та створення УПА. Усі ці свята тісно між собою пов’язані. День захисника України – наймолодше із трьох свят, які українці відзначають 14 жовтня. Встановлене воно було 14 жовтня 2014 року указом п’ятого президента України Вчитель історії разом з учнями 31 групи провела лекцію "Героїчна боротьба українського народу" 1.jpg 2.jpg 3.jpg
Категория: 2021 | Просмотров: 107 | Добавил: horostkivdnz | Дата: 29/10/2021 | Комментарии (0)