Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. Тільки висококваліфікований кухар, кондитер здатен зробити зі звичайної страви шедевр, витвір мистецтва, вклавши в нього весь свій талант та майстерність.
Вже стало гарною традицією в ДНЗ " Хоростківський професійний сільськогосподарський ліцей" проводити тиждень професії «Кухар, кондитер». Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність педагогів, учнів спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів.
ДЕНЬ ПЕРШИЙ
Сьогодні, 18 жовтня відбулось урочисте відкриття тижня.
Кожен народ має свої традиції та національні страви, тому з метою поваги та любові до власного народу та патріотичного виховання учні
з цікавістю та старанністю оформили інформаційний стенд "Рецепти кухарів".
Не менш цікавою є виставка літературних видань :" Професія "Кухар;кондитер не ремесло, а мистецтво".
Захоплююча професія кулінара приносить людині велике задоволення: вона дає йому можливість щодня переконуватися в необхідності і важливості своєї роботи. Якщо ви любите готувати, хочете придумувати нові, нікому не відомі страви, хочете годувати людей смачно і поживно – вибирайте професію кухаря!
Для приготування кондитерських виробів, їх оздоблення – вибирайте професію кондитер!
Кажуть, що справжній кухар – то унікальне поєднання багатьох талантів. Фантазія, вміння поєднувати продукти, створювати нові страви і прикрашати їх цінувалися завжди.
Далі буде...
|