Професія: "Кухар, кондитер"

http://horostkivlicey.at.ua/DSC_0344.jpg

Кухар

Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.

Кухар – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.

Щоб стати кухарем необхідно мати хороший смак, творчу натуру.

Україна славиться своєю національною кухнею, яка створювалася протягом сторіч, вона багата на традиції, вирізняється розмаїттям страв.

Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво, це неоцінений здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати. Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями.

Наш народ любить і готує страви української національної кухні, чимало з яких зажили світової слави.

Важка, але одночасно цікава професія кухаря, вона приносить людині велике моральне задоволення.

Послуги харчування одночасно є найважливішою складовою потребою будь – якої людини.

 

Кондитер

Професія "кондитер” – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь.

Кондитер повинен мати стабільну увагу, мати розвинене наочно – ділове та просторове мислення. Кондитер готує безліч ніжного печива, смачних цукерок, безліч спокусливих пирогів, тортів та тістечок - все це належним чином оцінять всі без винятку гурмани.

Були часи, коли в неділю обов’язково пекли пироги. Зараз пиріг частіше пече кондитер.

Найбільше захоплення викликає незвичайна випічка. Завдяки свіжим та якісним продуктам, безліччю спецій та прянощів, ароматичним речовинам в наш час досить просто приготувати смачний недільний пиріг, святковий торт або вишукану випічку до горнятка кави.