У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів в Україні. Наймасштабніший з них був голодомор 1932-1933 років.
Голодомор в Україні визнаний геноцидом на законодавчому рівні і в судовому порядку.
Історики називають причиною голоду репресивну політику хлібозаготівлі, яку провадила комуністична влада. Таким чином влада хотіла упокорити українців, остаточно ліквідувати спротив режиму та боротьбу за відродження власної державності.
Від Голодомору в Україні померло щонайменше 3,9 мільйона людей. Кількість жертв у всьому СРСР оцінюють у близько сім мільйонів.
У нашому закладі відбувся урок пам'яті "Голодомор 1932-1933 рр. - біль серця всієї України", яку провела викладач суспільних дисциплін Сторожук М.М. разом з учнями 3 і 21 групи.
...
Читать дальше »
|
23 листопада в ліцеї викладачем Гудованою М. П. з учнями І-ІІІ курсів було проведено виховний інформаційно - пізнавальний захід "Запобігання торгівлі людьми та експлуатація дітей"
Метою заходу було інформування про сучасні прояви торгівлі людьми, підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища, показати небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомити з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.
Гудована М. П. Інформувала учнів про основні проблеми та помилки, що виникають у громадян України, які виїжджають за кордон, стають «живим товаром», потрапляючи в рабство. Після цього учні переглянули та проаналізували відеоролики «Торгівля людьми в Україні», презентації, виконали вправу "Міф чи реальність"
Інформаційно пізнавальний захід зацікавив учнів своєю інформативністю та наочністю і яскравістю реальних прикладів із життя.
Із учнями п
...
Читать дальше »
|
Останнім часом слово „толерантність” набуло значної популярності і стало міжнародним терміном і важливим поняттям у проблематиці миру. У виховному процесі тема „толерантність” відіграє також велике значення. Як казав український просвітитель-гуманіст, філософ, поет, педагог Григорій Сковорода: «Толерантність - це гармонія в багатоманітності. Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам першим люблю».
У рамках відзначення Міжнародного Дня Толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних настанов у нашому ліцеї було проведено тренінг: " Толерантність у нашому житті".
...
Читать дальше »
|
16 листопада — Міжнародний день толерантності (International Day for Tolerance) або Міжнародний день терпимості.
Викладачем Гудованою М. П. разом із учнями групи 1 проведено анкетування до Дня толерантності та вправи:" Долонька толерантності"; " Мішечок порад".
Основною метою є підвищення обізнаності про розвиток терпимості, вдячності, поваги і співпраці між культурами різних країн світу.
Насправді, поняття «толерантність» або «терпимість» є досить актуальним в умовах сучасного життя. Проте, кожен з нас розуміє значення цього слова по-своєму і усвідомлює по-різному, а виховання толерантності є проблемою не одного десятиліття.
Толерантністю називають відношення з розумінням до почуттів, поведінки, установок, чужої думки, світогляду інших людей.
Толерантною прийнято називати людину, якій притаманні високі духовні, моральні цінності і якості.
Сьогодні, в умовах зростаючої глобалізації за допомогою зусиль міжнародних організацій, толерантність отримала статус загальнолюдського морального с
...
Читать дальше »
|
Ми перебуваємо під неймовірними враженнями від екскурсії в одне з найбільших в Україні виробників яблук – Фермерське господарство «Гадз», що в селі Трибухівці на Тернопільщині. Фермерське господарсво «ГАДЗ" є лідером садівничої галузі України.
Зустріли нас і провели цікаву та змістовну екскурсію Мельник Тарас Володимирович та Інженер- технолог Ігор Романович Сасанчин, котрі розповіли учням про ФГ «Гадз». Від імені дирекції закладу щиро дякуємо організаторам цієї чудової поїздки. Висловлюємо щиру подяку керівнику Гадзу Петру Івановичу за чудову ексурсію для наших учнів майбутніх садоводів, а також голові Хоростківської ОТГ Гладуну Степану Васильовичу за забезпечення транспортом для поїздки.
ДЯКУЄМО ФГ ГАДЗ за те, що робите "світ смачнішим"!
...
Читать дальше »
|
Категория:
2021
|
Просмотров:
96
|
Дата:
29/10/2021
|
|
ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ
Видався не менш цікавим, аніж попередні дні.
У бібліотеці ліцею проведено Гудованою М. П. інформаційну годину:" Корисні властивості продуктів харчування" з учнями групи 21. Уважно слухали і дивились хлопці про харчову цінність та лікувальні властивості столового буряка, білоголової капусти, гарбуза, гарбузового насіння, селери, чорниці, кориці. Наприклад, Гарбуз містить багато жовтого і помаранчевого пігменту, насамперед ефір ксантофілу і бета-каротин, а насіння різних видів гарбузів є одним з найбагатших рослинних джерел заліза і марганцю.
А хіба не цікаво було дізнатись, що
21 жовтня— Всесвітній день йододефіциту.
Всесвітній день йододефіциту дає привід переглянути свій раціон, включивши до нього продукти, які містять йод. А найбільше цього мікроелементу міститься в морських водоростях — ламінарії та морській капусті.
На другому місці — морська риба та морепродукти: тріска, скумбрія, камбала, мідії, креветки, кальмари.
Йод також містять молочні продукти, овочі (томати,
...
Читать дальше »
|
Кухар ; кондитер – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити. Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого.
ДЕНЬ ТРЕТІЙ
У Міжнародний день кухаря і кулінара, що святкують 20 жовтня, був проведений ярмарок - розпродаж виробів власного виробництва, в якому взяли участь учні групи 23 з досвідченим майстром виробничого навчання Гриб С.С.
Були представлені різноманітні вироби з дріжджового, пісочного, бісквітного і заварного тіста, еклери, трубочки, корзинки, тістечка.
Працівники і учні ліцею в піднесеному настрої зустріли ярмарок. Він пройшов в дружній атмосфері, всі були приємно здивовані різновидом асортименту. Дякуємо Вам за смачні і приємні моменти, які ви сьогодні подарували всім нам!
Проведення таких заходів є доброю традицією в нашому навчальному закладі вони сприяють популяризації професії "Кухар;кондитер " адже професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого т
...
Читать дальше »
| |