9:29 AM
Тиждень професії. День другий.
Всесвітній день здорового харчування відзначається щороку 16 жовтня з метою залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Адже здорове харчування – це не тільки гарне самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але і любов, і повага до себе, це прагнення до здорового та довгого життя. Все наше життя підпорядковується певним законам. Тому цілком природно, що і стосовно харчування існують закони. Адже харчування є невід’ємною частиною нашого життя. ДЕНЬ ДРУГИЙ І не випадково, саме сьогодні викладачем професійно - теоретичної підготовки Гудованою М. П.було проведено відкритий бінарний урок з технології приготування їжі та біології на тему:" Правила здорового харчування " з учнями групи 3. Мета уроку: ознайомити учнів із поняттями " продукти харчування", " раціональне харчування", визначити залежність здоров'я людини від впливу на нього продуктів харчування; виховувати прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожчий скарб, вести здоровий спосіб життя. Учні підготували цікаві повідомлення про поживні речовини харчових продуктів, а саме: білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінеральні речовини. Викладач доступно у вигляді презентацій та відео розповіла, що від того як ми харчуємося залежить наше здоров’я. Їжа забезпечує нас енергією яку ми витрачаємо при фізичних навантаженнях. Оновлення та розвиток організму на клітинному рівні безпосередньо залежить від продуктів які ми вживаємо. Організму необхідно щодня отримувати достатню кількість поживних речовин. Правильне харчування – це обов'язковий пункт здорового способу життя і запорука стабільного функціонування організму в цілому. Щоденний раціон повинен відрізнятися різноманітністю і бути повноцінним. У ДНЗ « Хоростківський професійний сільськогосподарський ліцей "для підготовки кваліфікованих робітників з професії «Кухар ;кондитер» значна роль відводиться кабінету ”Технології приготування їжі”. (Завідувач кабінету : Гудована Марія Павлівна) У ньому створено всі необхідні умови для якісної підготовки професіоналів своєї справи, сприяння розвитку та вдосконаленню навичок майбутніх кулінарів, надання можливості учням розкрити свій потенціал та професіоналізм. Для досягнення даних завдань кабінет укомплектований необхідними навчальними посібниками, плакатами, муляжами, мультимедійними засобами. І от сьогодні був день відкритих дверей даного кабінету. Усі охочі мали можливість подивитись виставку учнівських виробів із солоного тіста, почитати фахові видання по кулінарії, а також ознайомитися з учнівськими зразками складених меню для підприємств громадського харчування. Якщо Вам подобається смачно готувати, красиво випікати кондитерські шедеври то ми Вас запрошуємо до нас навчатись! У нас комфортно, цікаво та весело... Далі буде... 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg
Категорія: 2021 | Переглядів: 84 | Додав: horostkivdnz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar